El castell de Montgrí

El castell de Montgrí, és visible des de molts indrets de l'Empordà.

La seva silueta destaca majestuosa a dalt de la serralada del mateix nom, i domina el paisatge amb vistes sobre les Illes Medes, el golf de Roses, el Cap de Creus, la desembocadura del Ter, el massís del Canigó i bona part de la plana de l'Empordà.

És una excursió curta, que podem fer amb un parell o tres hores, sortint de Torroella de Montgrí per un camí senyalitzat i de bon transitar-hi tot i que és una bona pujada.

El castell inacabat el va manar de construir el rei Jaume II, en el transcurs de les disputes entre el comtat d'Empúries i el de Barcelona.

Quan el comtat d'Empúries passa a ser de la Corona, les obres s'aturen i mai es tornen a engegar.

El castell és d'una construcció peculiar, inspirat als que a l'època es construïren per Terra Santa amb motiu de les croades.

És de planta quadrada de 31 metres i una alçada de les muralles de 13 metres amb merlets i quatre torres a les cantonades.

Per dins el castell està totalment buit, ja que no es va acabar mai.

Una restauració moderna va consolidar-lo i va instal·lar una escala que permet pujar a les muralles i gaudir de les extraordinàries vistes.

El castell vist des de Torruella de Montgrí
Castell de Montgri
Castell de Montgri

 

 

 

 

 

 

 

Castell de Montgri
El masis del Canigó

 

Golf de Roses i cap de Creus
Vista cap a les Illes Medes

 

Un altre possibilitat per visitar el castell una mica més llarg i exigent, és arribats al coll de la Creu, baixar per la vall fins a l'ermita de Santa Caterina, indret amb força història i un formidable retaule barroc, i posteriorment tornar a remuntar fins a la carena per enllaçar amb el GR92.
Cal tenir en compte amb l'últim tram abans del castell, ja que el camí puja per una forta canal que pot ser una mica complicada, sobretot si el terreny és moll.
Les vistes del castell i dels voltants per aquesta variant son realment magnifiques.

 

 

Excursió al Castell per l’ermita de Santa Caterina

Comparteix a:

Estat Espanyol Per la muntanya

La ruta del riu Cares

L’existència d’aquest camí era un autèntic miracle per als habitants dels pobles de Poncebos i Caín de Valdeón. Abans de la seva construcció, la seva única connexió es trobava en un recorregut que superava els 100 quilòmetres, serpentejant al voltant de les majestuoses muntanyes que els envoltaven. Aquest camí era la seva única esperança de […]

Seguir llegint
Indrets Guerra Civil Per la muntanya

Sant Corneli

La muntanya de Sant Corneli, al Pallars Jussà, és més que un simple cim; és una imponent serralada que domina les valls de la conca Dellà (antic terme d’Orcau) i la Conca de Dalt (antic municipi d’Aramunt), així com la conca de Tremp.  La seva ubicació estratègica va convertir-la en un objectiu de primer ordre […]

Seguir llegint
Per la muntanya

El castell de Claramunt

La proposta és una interessant excursió en tren per la línia FGC d’Igualada, que ens portarà a descobrir el majestuós Castell de Claramunt, situat a la comarca d’Anoia. Comencem la nostra excursió a l’estació de la Pobla de Claramunt, on podrem gaudir d’un excel·lent bar per esmorzar i carregar energies abans de començar l’ascensió cap […]

Seguir llegint