Indonesia

INDONESIA

Indonèsia és un país situat al sud-est d’Àsia, conegut per la seva diversitat cultural, les seves belleses naturals i la seva riquesa històrica.

Amb una població de més de 270 milions d’habitants, és el quart país més població del món. Indonèsia està formada per més de 17.000 illes, incloent-hi les conegudes Java, Sumatra, Bali, Borneo i Sulawesi.

A més, Indonèsia és el país amb més musulmans practicants i alberga unes 400 ètnies natives que parlen uns 700 dialectes.

L’illa de Java, on es troba la capital Jakarta, té una extensió de 132.000 km² (Catalunya en té uns 32.000 km²), i és la llar de prop de 124 milions de persones, amb una densitat de població superior a 864 habitants per km³. La sensació de congestió és evident només arribar-hi.

Durant segles, Indonèsia va ser un important centre de comerç, amb influències procedents d’arreu d’Àsia, el Pacífic i el món àrab.

L’arribada dels comerciants europeus al segle XVI va donar lloc a l’establiment de colònies neerlandeses, que van controlar gran part del territori durant més de tres segles.

La resistència del poble indonesi va culminar amb la declaració d’independència el 1945, tot i que es van requerir lluites i negociacions addicionals per aconseguir la plena sobirania el 1949.

No obstant això, malgrat les seves meravelles, Indonèsia no està exempta de reptes.

El país enfronta qüestions com la pobresa, la desigualtat, la contaminació i la desforestació. 

Algunes zones turístiques populars s’han vist afectades per la massificació i la pèrdua de l’autenticitat cultural.

Si visiteu aquestes terres, us trobareu fent molts trajectes en avió per desplaçar-vos d’un lloc a un altre, però afortunadament els preus són bastant assequibles.

Tot i això, és millor no fixar-se massa en les condicions dels aparells. Quan vam estar allà, cap companyia aèria d’Indonèsia tenia els permisos per volar a aeroports europeus o americans.

 

ILLA DE JAVA

 

L’Illa de Java és la principal illa de l’arxipèlag indonesi, situada al centre de l’oceà Índic. És l’illa més poblada del món amb una població aproximada de 150 milions de persones].

L’illa té una superfície d’aproximadament 126.700 km, i es troba entre les illes de Sumatra a l’oest, Borneo al nord, Madura al nord-est i Bali a l’est.

És una illa d’una biodiversitat increïble i ofereix uns paisatges volcànics espectaculars, amb no menys de 45 volcans, com ara el conegut volcà Kawah Ijen i el “super volcà” Bromo.

L’illa de Java és un dels llocs més importants d’Indonèsia, amb les ciutats més grans i importants del país, com ara Jakarta, la capital indonèsia

 

EL TEMPLE DE BOROBUDUR

El Temple de Borobudur és un monument budista situat a l’illa de Java, construït al segle IX durant el govern de la dinastia Sailendra.

És considerat el monument budista més gran del món, amb una àrea de 25 hectàrees ( uns 15 camps de futbol).

El temple està decorat amb 504 estàtues del Buda i 2.670 relleus tallats amb precisió, que representen la vida quotidiana a Java al segle IX, les plantes i els animals locals, així com mites i històries budistes.

A més, també hi ha 72 stupes a la part superior del temple.

El Temple de Borobudur és considerat una de les set meravelles del món.

Situat en un turó que domina camps verds i muntanyes llunyanes, el temple ofereix una vista espectacular i majestuosa.

El nom “Borobudur” es creu que ve de les paraules sànscrites Vihara Buddha Urh.

El temple va caure en desús aproximadament al segle XIV i XV, i va ser redescobert i restaurat al segle XX.

Temple de Borobodur
Temple de Borobodur
Temple de Borobodur
Temple de Borobodur
Temple de Borobodur
Temple de Borobodur
Temple de Borobodur
Temple de Borobodur

 

EL VOLCA BROMO

El volcà Bromo és un volcà actiu situat a l’illa de Java. Aquesta força de la natura és coneguda per la seva impressionant activitat i la seva bellesa natural.

Volca Bromo

El Bromo forma part del Parc Nacional de Bromo Tengger Semeru, una àrea protegida on els visitants poden gaudir de diferents activitats com veure el sol sortint amb el volcà al fons, anar fins al cràter del volcà o simplement explorar el paisatge lunar de la seva àrea deserta de cendra. El volcà Bromo és un dels conus centrals de la Caldera de Tengger, la qual és una de les més grans i impressionants del món.

El Bromo ha entrat en erupció en almenys 50 ocasions des de 1775.

Aquest volcà és també el més jove de tots els conus centrals de la caldera.

 

Volca Bromo
Volca Bromo
Volca Bromo
Volca Bromo

 

En general, el volcà Bromo a l’illa de Java ofereix una experiència única i fascinant als visitants, des dels impressionants paisatges fins a les emocionants activitats que es poden fer allà.

 

ILLA DE BORNEO

L’illa de Borneo, situada al sud-est d’Àsia, és reconeguda com la tercera illa més gran del món. És compartida pels països d’Indonèsia, Malàisia i Brunei, i és una destinació fascinant que ofereix una combinació única de naturalesa exuberant i una rica història.

La geografia de Borneo està marcada per una densa selva tropical, majestuosos rius i una biodiversitat excepcional. Segons el Fons Mundial per a la Natura (WWF), aproximadament el 10% de la selva tropical del planeta es troba a Borneo, convertint-la en un hot spot de biodiversitat.

Es calcula que l’illa acull almenys 222 espècies de mamífers, 420 espècies d’ocells, 100 espècies d’amfibis, 394 espècies de peixos i fins a 15.000 espècies de plantes. És un paradís per als amants de la natura i els investigadors que desitgen explorar la riquesa i la varietat de la vida silvestre.

PN Tanhung Puting

A més de la seva biodiversitat impressionant, l’illa de Borneo també té una història fascinant. Durant els primers dies de l’exploració europea, els navegants britànics i holandesos van descobrir l’illa i van informar sobre les seves experiències amb les tribus indígenes de l’interior. 

PN Tanhung Puting

Alguns relataven històries de caçadors de caps i pràctiques de canibalisme, mentre que altres alertaven de la presència de pirates que infestaven la regió entre el nord-est de Borneo i el sud de les Filipines. Aquests relats esdevenen testimonis del passat intrigant i aventurer de l’illa.

ELS ORANGUTANTS

Els orangutans són una espècie de simis que es troben a les illes de Sumatra i Borneo. Són els simis més arborícoles i tenen comportaments socials, tot i que també són animals fortament territorials.

Tenen el pèl vermellós i poden tindre una alçada de 2 metres, tot i que normalment no passen de 1,75 metres, Els mascles adults poden pesar fins a 120 kg i una obertura de braços de 3 metres.

La seva dieta es basa en un 60% en la fruita, la resta es compon de fulles i petits insectes.

Els orangutans es classifiquen amb els grans simis africans, gibbons i humans a la família Hominidae de l’ordre Primats. La majoria de les autoritats divideixen els orangutans en tres espècies: orangutan de Borneo o Poso pygmaeus, orangutan de Sumatra o Poso abelii i l’orangutan de Tapanuli o Pongo tapanuliensis, que és una espècie nova identificada basada en evidència morfològica i genòmica .

PN Tanhung Puting Pondok Tanguy
PN Tanhung Puting Camp Leakey
PN Tanhung Puting Pondok Tanguy
PN Tanhung Puting Pondok Tanguy
PN Tanhung Puting Pondok Tanguy
PN Tanhung Puting Pondok Tanguy
PN Tanhung Puting Camp Leakey

Els orangutans juguen un paper important en la propagació d’espècies vegetals, ja que es troben entre els principals dispersors de llavors a través dels seus excrements. Pel que fa a la reproducció, els orangutans són animals solitaris i summament territorials. Les femelles solen donar a llum una cria cada 6-8 anys, i són les úniques encarregades de la cura de la cria.

 

CAMP LEAKEY

Establerta per la investigadora Biruté Galdikas el 1971 i finançada per Louis Leakey, Camp Leakey és una àrea de recerca i conservació d’orangutans a la qual s’hi rehabiliten aquests primats, a més de criar les seves cries i potser acollir orangutans salvatges.La reserva forma part del Parc Nacional de Tanjung Puting, situat al sud de Kalimantan, la part indonèsia de l’illa de Borneo. És un destí popular per a aquells que volen veure orangutans en estat salvatge i aprendre sobre els seus esforços de conservació. El parc és accessible des de la ciutat de Kumai.A més de veure els orangutans, els visitants tenen l’oportunitat de descobrir altres espècies de fauna durant els recorreguts en les barques de fusta conegudes com a “klotok”

PN Tanhung Puting

MICOS NASICOS

Una de les meravelles més fascinants de l’illa de Borneo són els micos nasicos, coneguts científicament com a Nasalis larvatus.

Aquests primats singulars són endèmics de la regió i són reconeguts pel seu nas allargat i prominents narius, o fosses nasals.

Els micos nasicos de Borneo són coneguts per ser una espècie altament especialitzada i rara. Els mascles són particularment impressionants, ja que el seu nas pot créixer fins a uns 7 centímetres de longitud. Aquesta característica única no només els atorga una aparença distintiva, sinó que també serveix un propòsit funcional. Es creu que el nas allargat ajuda a amplificar les seves crides enmig de la densa selva tropical, facilitant la comunicació amb altres membres de la seva espècie en un entorn tan frondós.

PN Tanhung Puting

 

 

ILLA DE SULAWESI

La cultura de Sulawesi, una de les illes més grans d’Indonèsia, és rica i diversa en termes de costums i tradicions. Destaquen els rituals funeraris del poble Toraja, que inclouen la preservació i exhumació dels cossos dels difunts.

Els Toraja creuen que la mort no és el final de la vida, sinó el començament d’una nova existència.

Rantepao

Tana Toraja

Tana Toraja
Els Toraja creuen que la mort no és el final de la vida, sinó el començament d’una nova existència. Per aquesta raó, realitzen elaborats rituals que duren diversos dies per honrar als seus éssers estimats difunts i assegurar que les seves ànimes siguin guiades a l’altre costat. A més de la preservació i exhumació dels cossos, els rituals funeraris Toraja inclouen sacrificis d’animals i ofrenes d’aliments i begudes.

Tana Toraja

 

Aquestes creences hipotecan les seves vides, els funerals son carisimis amb unes ceremonies que portan a convidar a centenars de persones, i oferint amb sacrifici la mort de búfals que son consumits als convits.  Els mes preuats son el búfals albins per el que pagen verdaderes fortunes.

Son impressionats las seves diverses formes d’enterrament a coves, penyasegats i fins i tot a la soca d’arbres.

Tana Toraja

Tana Toraja

Tana Toraja

Tana Toraja

 

Les reproduccions dels finats, es també una senyal de respecte i de importància, tant del difunt com de la família

 

Tana Toraja
Tana Toraja

 

La vida dels Toraja està condicionada pel pas dels difunts, i en alguns casos poden tenir-los a casa sense enterrar fins que reuneixin prou diners per a les cerimònies. En molts casos, aquests diners triguen més de deu anys a ser aconseguits.

 

Comparteix a:

De viatge Etiopia

Etiopia

Etiòpia, una terra plena de misteri i espiritualitat, amaga entre les seves muntanyes una joia única: Lalibela, la ciutat sagrada. En aquesta entrada del blog, ens submergirem en les profunditats d’aquesta històrica localitat, descobrint els seus secrets i llegats.  

Seguir llegint
De viatge Estats Units Nord-americà

El Gran Canyó del Riu Colorado

Introducció El Gran Canyó del Colorado és una meravella natural i un dels paisatges més espectaculars dels Estats Units. Amb uns 450 quilòmetres de llargada i una profunditat que supera els 1.600 metres en alguns punts, el Gran Canyó és un abisme impressionant format pel riu Colorado durant milions d’anys. El que fa que el […]

Seguir llegint
De viatge Uzbequistán

Uzbequistán

Aquesta pàgina de Fototast.cat ofereix informació i fotografies sobre el país d’Uzbekistan, situat a l’Àsia central. Es destaca la seva arquitectura islàmica, amb exemples com la ciutat de Khiva i la seva antiga fortificació. També es mencionen altres llocs turístics d’interès com Bukhara, Samarcanda i la capital, Tashkent..

Seguir llegint