El Caminito del Rey

El Desfiladero de los Gaitanes, situat a la part occidental de la Serralada Bètica, és un impressionant canó amb parets de més de 300 metres d'altura, i estrets d'apenes 10 metres d’ample.

El Caminito del Rey va néixer com un petit sender de servei essencial per als treballadors que construïen la presa del Chorro a principis del segle XX. Amb el temps, es convertirà en part de la vida quotidiana dels habitants del Chorro i dels pobles veïns, connectant-los amb altres comunitats de la zona.

El Caminito  va ser vital per als habitants de la zona, permetent als nens assistir a l'escola, a les dones aprovisionar-se i a tots mantenir un contacte directe amb altres pobles de la regió. Va esdevenir un lloc de pas habitual per a persones de totes les edats, que l'utilitzaven per relacionar-se i dur a terme activitats quotidianes. 

El nom de Caminito del Rey, es popularitza per una visita del rei Alfonso XIII, a les obres hidroelèctriques l'any 1921.

L'ús del Caminito del Rey es  va abandonar per diversos motius.a finals dels anys 70.

 Aquesta passarel·la elevada va entrar en estat de deteriorament, i les autoritats van haver de tancar-la al públic a causa del perill que representava per a la seguretat dels visitants.

L'acció de la natura i l'abandonament humà van provocar un estat de deteriorament lamentable, fins al punt que el pas pel Caminito del Rey va fer impossible. Per evitar accidents i garantir la seguretat dels visitants, es va prendre la decisió de tancar-lo temporalment fins que es realitzessin les obres de restauració necessàries.

Durant anys, el camí és va mantenir molts en mal estat i va ser conegut com un dels camins més perillosos del món.

Les obres de restauració del Caminito del Rey van convertir aquest camí en un important atractiu turístic. A més de revitalitzar la zona, la restauració del Caminito del Rey ha permès als habitants recuperar part de la seva història i records.

El Caminito del Rey ofereix una ruta de senderisme de 7,7 quilòmetres que es recorre en unes 3-4 hores, en un entorn natural impressionant.

L'entrada al Caminito del Rey, està regulada.

Cal reservar les entrades prèviament i té límit d'aforament.

No té dificultat tècnica, però és desaconsellable per persones amb vertigen.

Cal tenir present que no hi ha aigua en tot el seu recorregut, i personalment no recomanaria la seva visita els mesos de més calor d'estiu.

 

Comparteix a:

Estat Espanyol Per la muntanya

La ruta del riu Cares

L’existència d’aquest camí era un autèntic miracle per als habitants dels pobles de Poncebos i Caín de Valdeón. Abans de la seva construcció, la seva única connexió es trobava en un recorregut que superava els 100 quilòmetres, serpentejant al voltant de les majestuoses muntanyes que els envoltaven. Aquest camí era la seva única esperança de […]

Seguir llegint
Indrets Guerra Civil Per la muntanya

Sant Corneli

La muntanya de Sant Corneli, al Pallars Jussà, és més que un simple cim; és una imponent serralada que domina les valls de la conca Dellà (antic terme d’Orcau) i la Conca de Dalt (antic municipi d’Aramunt), així com la conca de Tremp.  La seva ubicació estratègica va convertir-la en un objectiu de primer ordre […]

Seguir llegint
Per la muntanya

El castell de Claramunt

La proposta és una interessant excursió en tren per la línia FGC d’Igualada, que ens portarà a descobrir el majestuós Castell de Claramunt, situat a la comarca d’Anoia. Comencem la nostra excursió a l’estació de la Pobla de Claramunt, on podrem gaudir d’un excel·lent bar per esmorzar i carregar energies abans de començar l’ascensió cap […]

Seguir llegint