Parc Nacional de Cabanyeros

El Parc Nacional de Cabanyeros, situat a Castella-la Manxa, entre les províncies de Ciudad Real i Toledo, és en l'actualitat un dels espais protegits de major rellevància en la península ibèrica. La gran diversitat d'espècies faunisticas i botàniques unit a la seva peculiar geologia, fan d'aquest espai natural una joia de gran valor natural, sent el paratge natural representant de la muntanya mediterrània, dins de la xarxa de parcs nacionals.
El paisatge de Cabañeros derivat de l'acció de l'home al llarg de la història, ha donat lloc a un peculiar paisatge d'extenses rañas d'ús anteriorment cerealistico en secà i amb riques pastures estacionals. A l'abric de les serres del chorito i el Massís del Rocigalgo entre altres formacions muntanyenques, completament coberts de bosc i matoll mediterranis, perfectament conservats.

Algunes de les espècies mes representatives d'aquest Parc Nacional, són els grans rapinyaires, com l'Aguila imperial ibèrica, la Cigonya negra, o el Voltor negre, mamífers com el cérvol, el Cabirol o Senglar entre altres espècies, i una rica flora amb una gran varietat d'arbres i arbustos propis del bosc mediterrani i una àmplia sèrie de microclimes, boscos de galeria, trampales, bohonales, o reductes de boscos atlàntics de gran interès botànic.

Pagina Oficial Parque de Cabañeros . http://www.visitacabaneros.es/el-parque_elparque_59.html

 

Comparteix a: