La Pica d’Estats

La Pica d'Estats és el cim més alt de Catalunya amb 3.143 m. Situat a cavall de les comarques del Pallars Sobirà a Catalunya i l'Arieja pel vessant francès.
És un cim de llarga pujada i fort desnivell per totes les seves vessants sent una de les pujades més dures de les nostres muntanyes.
Aquí podeu veure algunes imatges de la ruta que pujant pel refugi de Pinet, té un desnivell total de 2.000 m, però permet pernoctar al refugi, a mitjan camí, fen que la ruta sigui una mica més suau.
El paisatge que fruïm és espectacular amb una fageda magnifica a la part baixa i un camí cada cop més alpí en aproximar-se al refugi.

Sortint del refugi el camí es fa triscar per un terreny molt pedregós i que a trossos et fa dubtar de si realment seguim la ruta correcta, però està magníficament fitada i els dubtes són només d'apreciació sobretot de pujada.

Una mica abans del coll de Riufred ja veiem el cim, ..i l'objectiu sembla a l'abast.

No hi ha dificultats tècniques a superar pro si un desnivell força dur.
Pugem fins al coll entre el pic Verdaguer i la Pica i ja només queda una petita triscada on cal agafar-se una mica per precaució i arribem al cim.

Magnífic mirador coronat amb una magnífica creu de ferro sempre embolcallada amb les senyeres catalanes i occitanes.
Sens dubte el cim més representatiu de Catalunya.

Magnífic mirador coronat amb una magnífica creu de ferro sempre embolcallada amb les senyeres catalanes i occitanes.
Sens dubte el cim més representatiu de Catalunya

Vessant de la Vall Ferrera amb els estanys d'Estats i Sotllo
Vessant Occità

Comparteix a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Indrets Guerra Civil Per la muntanya

Sant Corneli

La muntanya de Sant Corneli, al Pallars Jussà, és més que un simple cim; és una imponent serralada que domina les valls de la conca Dellà (antic terme d’Orcau) i la Conca de Dalt (antic municipi d’Aramunt), així com la conca de Tremp.  La seva ubicació estratègica va convertir-la en un objectiu de primer ordre […]

Seguir llegint
Per la muntanya

El castell de Claramunt

La proposta és una interessant excursió en tren per la línia FGC d’Igualada, que ens portarà a descobrir el majestuós Castell de Claramunt, situat a la comarca d’Anoia. Comencem la nostra excursió a l’estació de la Pobla de Claramunt, on podrem gaudir d’un excel·lent bar per esmorzar i carregar energies abans de començar l’ascensió cap […]

Seguir llegint
Indrets Guerra Civil Per la muntanya

Roca Roja- Port de Comiols

L’itinerari proposat ens brinda l’oportunitat única de recórrer una ruta espectacular per la serra Mitjana, ascendir fins als seus punts més alts, entre els quals destaca la majestuosa Roca Roja amb els seus 1241 metres d’alçada. Des de l’aparcament situat al port de Comiols, l’itinerari es presenta de manera evident. Ens dirigirem cap a llevant […]

Seguir llegint