Centelles, terra de bruixes

La ruta de les bruixes de Centelles és un recorregut circular pels voltants del poble que ens permet visitar diversos indrets d'interès paisatgístic i històric. Aquesta ruta ens recorda els temps foscos i tenebrosos en què la ignorància, el poder desmesurat de l'església i la por van generar mites sobre poders sobrenaturals, i van conduir a la persecució de dones marginades i considerades estranyes per la seva manera de viure i pels seus coneixements beneficiosos per a la salut.

La ruta comença a Centelles, i es pot arribar-hi amb vehicle propi o en tren a través de la línia Renfe. El primer indret que visitarem és la casa de colònies de Mas Banyeres, una antiga casa senyorial que es troba molt a prop del cercle de les bruixes. Aquest indret del bosc, on els arbres formen un cercle, s'ha fet servir i encara es practiquen rituals màgics i esotèrics.

Cercle de les Bruixes

Seguint la ruta, passarem per indrets que ens portaran a la història de les bruixes, com els penya-segats dels cingles del Bertí i les formacions rocoses dels Caixals Corcats, que són indrets molt inspiradors. També passarem per diversos masos i per la font calenta, un altre indret amb reminiscències de la bruixeria.

 

Caixal corcat

 Seguint la ruta, arribarem a la riera de la Llavina, amb les seves fonts, i després visitarem el rellevant molí de la Llavina, de gran importància històrica i ara dedicat a l'elaboració i degustació de formatges.

Moli de la Llavina

Finalment, des del molí, caminarem fins a Centelles travessant el polígon industrial. En definitiva, la ruta de les bruixes de Centelles és una manera fascinant d'explorar la natura i la història d'aquesta zona, mentre aprenem sobre la persecució injusta de les dones considerades bruixes en temps passats.

 

Centelles

Moli de l'Estrada

Mas Banyeres

Balmes Corcades

Powered by Wikiloc

Comparteix a:

Indrets Guerra Civil Per la muntanya

Sant Corneli

La muntanya de Sant Corneli, al Pallars Jussà, és més que un simple cim; és una imponent serralada que domina les valls de la conca Dellà (antic terme d’Orcau) i la Conca de Dalt (antic municipi d’Aramunt), així com la conca de Tremp.  La seva ubicació estratègica va convertir-la en un objectiu de primer ordre […]

Seguir llegint
Per la muntanya

El castell de Claramunt

La proposta és una interessant excursió en tren per la línia FGC d’Igualada, que ens portarà a descobrir el majestuós Castell de Claramunt, situat a la comarca d’Anoia. Comencem la nostra excursió a l’estació de la Pobla de Claramunt, on podrem gaudir d’un excel·lent bar per esmorzar i carregar energies abans de començar l’ascensió cap […]

Seguir llegint
Indrets Guerra Civil Per la muntanya

Roca Roja- Port de Comiols

L’itinerari proposat ens brinda l’oportunitat única de recórrer una ruta espectacular per la serra Mitjana, ascendir fins als seus punts més alts, entre els quals destaca la majestuosa Roca Roja amb els seus 1241 metres d’alçada. Des de l’aparcament situat al port de Comiols, l’itinerari es presenta de manera evident. Ens dirigirem cap a llevant […]

Seguir llegint