Centelles, terra de bruixes

La ruta de les bruixes de Centelles és un recorregut circular pels voltants del poble que ens permet visitar diversos indrets d'interès paisatgístic i històric. Aquesta ruta ens recorda els temps foscos i tenebrosos en què la ignorància, el poder desmesurat de l'església i la por van generar mites sobre poders sobrenaturals, i van conduir a la persecució de dones marginades i considerades estranyes per la seva manera de viure i pels seus coneixements beneficiosos per a la salut.

La ruta comença a Centelles, i es pot arribar-hi amb vehicle propi o en tren a través de la línia Renfe. El primer indret que visitarem és la casa de colònies de Mas Banyeres, una antiga casa senyorial que es troba molt a prop del cercle de les bruixes. Aquest indret del bosc, on els arbres formen un cercle, s'ha fet servir i encara es practiquen rituals màgics i esotèrics.

Cercle de les Bruixes

Seguint la ruta, passarem per indrets que ens portaran a la història de les bruixes, com els penya-segats dels cingles del Bertí i les formacions rocoses dels Caixals Corcats, que són indrets molt inspiradors. També passarem per diversos masos i per la font calenta, un altre indret amb reminiscències de la bruixeria.

 

Caixal corcat

 Seguint la ruta, arribarem a la riera de la Llavina, amb les seves fonts, i després visitarem el rellevant molí de la Llavina, de gran importància històrica i ara dedicat a l'elaboració i degustació de formatges.

Moli de la Llavina

Finalment, des del molí, caminarem fins a Centelles travessant el polígon industrial. En definitiva, la ruta de les bruixes de Centelles és una manera fascinant d'explorar la natura i la història d'aquesta zona, mentre aprenem sobre la persecució injusta de les dones considerades bruixes en temps passats.

 

Centelles

Moli de l'Estrada

Mas Banyeres

Balmes Corcades

Powered by Wikiloc

Comparteix a:

Per la muntanya

Cingles de Vallcebre

Els Cingles de Vallcebre són un conjunt de cingleres que envolten la vall de Vallcebre, a l’altiplà del Berguedà, Catalunya. Aquesta zona és una muralla natural de pedra calcària que ofereix vistes espectaculars de les serres properes com la Serra del Cadí, el Moixeró, el Catllaràs, Ensija, la vall de Vallcebre i el Pantà de […]

Seguir llegint
Per la muntanya

Espai Natural Mare de Dèu de la Roca

Aquesta sortida ens va suspendre per la seva singularitat. Un paisatge inesperat format per roques vermelles del triàsic, de 250 milions d’anys. L’erosió ha conformat aquesta muntanya amb formes espectaculars molt fotogràfiques. El punt de sortida és el mateix poble de Mont-Roig del Camp, on podem deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha a […]

Seguir llegint
Per la muntanya

Les Tines de Rocafort o del Flequer

El recorregut de les tines de Rocafort, a la comarca del Bages, ens permet conèixer una part de la història agrícola del nostre país. L’itinerari que vàrem fer surt i acaba al poble de Rocafort i per una varietat de camins, des de pistes fins a caminets força perduts per l’abandonament de molts recorreguts (la […]

Seguir llegint