Uzbequistán

Uzbekistan és un país fascinant amb una rica història que es remunta a milers d'anys.

Aquest país d'Àsia Central ha vist el naixement i la caiguda de moltes civilitzacions i ha estat un important centre de comerç, cultura i religió al llarg dels segles

Les primeres civilitzacions

Uzbekistan té una rica història que es remunta a l'edat de bronze, quan es van desenvolupar les primeres civilitzacions a la vall del riu Amu Dària i Syr Dària.

Aquestes civilitzacions van ser influenciades per la cultura de la Bactriana, la Sogdiana i la Margiana. A partir dels segles VI i VII, la regió va ser conquerida per diversos grans imperis, com els perses, els grecs i els mongols.

L’època de la Ruta de la Seda

La Ruta de la Seda va ser una important xarxa de rutes comercials que connectava l'Àsia i Europa. Uzbekistan va ser un dels centres més importants de la ruta, amb ciutats com Bukhara i Samarcanda que es van convertir en llocs d'intercanvi comercial, cultural i religiós. Durant aquesta època, la regió va ser influenciada per moltes cultures, incloent-hi la persa, la grega, la romana i la xinesa.

L’era Timurid

Durant els segles XIV i XV, l'Imperi Timurid va governar gran part d'Àsia Central, incloent-hi Uzbekistan. Timur, o Tamerlà, va ser el fundador de l'imperi i va convertir Samarcanda en la seva capital. Durant el seu regnat, es van construir molts edificis monumentals i es van fomentar les arts i la cultura. L'era Timurid és considerada com una època d'or per a la regió.

L’època dels emirs

Després de la caiguda de l'Imperi Timurid, Uzbekistan va ser governat per diversos emirs, que van estar sota la influència dels imperis persa i rus. A partir del segle XIX, Rússia va anar guanyant més control sobre la regió i va anexar Uzbekistan a l'Imperi Rus. Durant aquesta època, es van desenvolupar la mineria, la indústria tèxtil i l'agricultura a Uzbekistan.

L’època soviètica

Després de la Revolució de 1917, Uzbekistan va formar part de la Unió Soviètica durant més de 70 anys. Durant aquesta època, el país va experimentar un gran canvi en molts aspectes de la vida, incloent-hi la política, l'economia, la cultura i la religió. El govern soviètic va invertir en la modernització del país, la industrialització i la urbanització, i va promoure el comunisme i la laïcitat. Tanmateix, també es van produir repressions polítiques, la destrucció de molts llocs de culte i la supressió de la cultura i la identitat uzbeks.

 

TASHKENT

Tashkent és la capital de l'Uzbekistan, situada al centre del país. És la ciutat més gran d'Àsia Central i també és considerada el centre polític, econòmic i cultural de l'Uzbekistan. Fundada fa més de 2.000 anys, Tashkent ha passat per diverses invasions, canvis de govern i desenvolupaments urbans. Avui, és una ciutat moderna i dinàmica amb moltes atraccions turístiques, com ara la plaça de l'Independència, el museu de les Arts Aplicades, el mercat de Chorsu i la famosa estació de tren de Tashkent. Tashkent té una població d'aproximadament 2,5 milions d'habitants i és una de les ciutats més importants d'Àsia Central.

Taixkent
Taixkent
Taixkent
Taixkent
Taixkent

SAMARCANDA

Samarcanda

Samarcanda és una de les ciutats més conegudes de la Ruta de la Seda a Uzbequistan. Aquesta ciutat ha estat habitada des de l'època persa i va ser un centre important de l'Imperi Timúrida. La ciutat és coneguda pels seus majestuosos portals i madrasses, com la Madrassa d'Ulugh Beg i la Madrassa Shir-Dor. També és famosa per la seva plaça principal, la Registan, que té una arquitectura impressionant i és un lloc ideal per gaudir de la vista.

 

Samarcanda

 

Samarcanda

 

Samarcanda

 

 

 

KHIVA

Khiva, Uzbequitán

Khiva és una petita ciutat del desert que va ser un important centre comercial de la Ruta de la Seda.

Aquesta ciutat té una muralla ben conservada que la rodeja i està plena d'edificis medievals, com la Madrassa de Muhammad Amin Khan i la Mesquita Juma.

 

 

BUKARA

Bukhara

 

Bukhara és una altra ciutat important de la Ruta de la Seda a Uzbequistan.

Aquesta ciutat té una arquitectura ben conservada i és coneguda pels seus edificis medievals, com la Mesquita de Kalyan i la Madrassa de Mir-i-Arab.

També es pot visitar el Mercat de Bukhara, on es venen teixits i objectes artesanals locals.

 

Bukhara

 

La ruta de la seda

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix a:

De viatge Estats Units

El Gran Canyó del Riu Colorado

Introducció El Gran Canyó del Colorado és una meravella natural i un dels paisatges més espectaculars dels Estats Units. Amb uns 450 quilòmetres de llargada i una profunditat que supera els 1.600 metres en alguns punts, el Gran Canyó és un abisme impressionant format pel riu Colorado durant milions d’anys. El que fa que el […]

Seguir llegint
De viatge Indonesia

Indonesia

INDONESIA Indonèsia és un país situat al sud-est d’Àsia, conegut per la seva diversitat cultural, les seves belleses naturals i la seva riquesa històrica. Amb una població de més de 270 milions d’habitants, és el quart país més població del món. Indonèsia està formada per més de 17.000 illes, incloent-hi les conegudes Java, Sumatra, Bali, […]

Seguir llegint
De viatge Estats Units

Monument Valey

Monument Valley és una regió dels Estats Units situada a la frontera entre Utah i Arizona, coneguda per les seves formacions rocoses úniques i impressionants. La vall és un lloc sagrat que es troba dins del territori de la Reserva de la Nació Navajo i és una de les destinacions turístiques més populars de la […]

Seguir llegint