Mesa Verde

Mesa Verde és un parc nacional al sud-oest de Colorado, Estats Units, que és famós per les seves ben conservades construccions dels antics pobles dels indis Pueblo que habitaven la regió fa més de mil anys.

Mesa Verde

Els antics pobles dels indis Pueblo vivien en aldees construïdes a les parets dels penya-segats.
A mitjans del segle XIII, els habitants de la regió van començar a construir cases de pedra a les cimes de les muntanyes.

 

Mesa Verde

Durant els següents 100 anys, els pobles van créixer i expandir-se fins que, al segle XV, l’àrea estava habitada per milers de persones.

Mesa Verde

No obstant això, al segle XVI, els pobles van començar a abandonar Mesa Verde i es van mudar a altres àrees properes.

Tot i que es desconeix la raó exacta de la seva partida, es creu que la escassetat d’aigua i els canvis climàtics van poder ser factors importants.

Mesa Verde

El 1906, el president Theodore Roosevelt va designar Mesa Verde com a parc nacional i, des de llavors, ha estat un important lloc turístic i d’investigació arqueològica.

Mesa Verde

Les construccions de Mesa Verde són un testimoni impressionant de l’habilitat i la enginy dels antics pobles dels indis Pueblo, i és considerat un dels llocs arqueològics més importants dels Estats Units.

 

 

 

Comparteix a:

De viatge Etiopia

Etiopia

Etiòpia, una terra plena de misteri i espiritualitat, amaga entre les seves muntanyes una joia única: Lalibela, la ciutat sagrada. En aquesta entrada del blog, ens submergirem en les profunditats d’aquesta històrica localitat, descobrint els seus secrets i llegats.  

Seguir llegint
De viatge Estats Units Nord-americà

El Gran Canyó del Riu Colorado

Introducció El Gran Canyó del Colorado és una meravella natural i un dels paisatges més espectaculars dels Estats Units. Amb uns 450 quilòmetres de llargada i una profunditat que supera els 1.600 metres en alguns punts, el Gran Canyó és un abisme impressionant format pel riu Colorado durant milions d’anys. El que fa que el […]

Seguir llegint
Asia De viatge Indonesia

Indonesia

INDONESIA Indonèsia és un país situat al sud-est d’Àsia, conegut per la seva diversitat cultural, les seves belleses naturals i la seva riquesa històrica. Amb una població de més de 270 milions d’habitants, és el quart país més població del món. Indonèsia està formada per més de 17.000 illes, incloent-hi les conegudes Java, Sumatra, Bali, […]

Seguir llegint