Mesa Verde

Mesa Verde és un parc nacional al sud-oest de Colorado, Estats Units, que és famós per les seves ben conservades construccions dels antics pobles dels indis Pueblo que habitaven la regió fa més de mil anys.

Mesa Verde

Els antics pobles dels indis Pueblo vivien en aldees construïdes a les parets dels penya-segats.
A mitjans del segle XIII, els habitants de la regió van començar a construir cases de pedra a les cimes de les muntanyes.

 

Mesa Verde

Durant els següents 100 anys, els pobles van créixer i expandir-se fins que, al segle XV, l’àrea estava habitada per milers de persones.

Mesa Verde

No obstant això, al segle XVI, els pobles van començar a abandonar Mesa Verde i es van mudar a altres àrees properes.

Tot i que es desconeix la raó exacta de la seva partida, es creu que la escassetat d’aigua i els canvis climàtics van poder ser factors importants.

Mesa Verde

El 1906, el president Theodore Roosevelt va designar Mesa Verde com a parc nacional i, des de llavors, ha estat un important lloc turístic i d’investigació arqueològica.

Mesa Verde

Les construccions de Mesa Verde són un testimoni impressionant de l’habilitat i la enginy dels antics pobles dels indis Pueblo, i és considerat un dels llocs arqueològics més importants dels Estats Units.

 

 

 

Comparteix a:

De viatge Indonesia

Indonesia

INDONESIA Indonèsia és un país situat al sud-est d’Àsia, conegut per la seva diversitat cultural, les seves belleses naturals i la seva riquesa històrica. Amb una població de més de 270 milions d’habitants, és el quart país més població del món. Indonèsia està formada per més de 17.000 illes, incloent-hi les conegudes Java, Sumatra, Bali, […]

Seguir llegint
De viatge Uzbequistán

Uzbequistán

Aquesta pàgina de Fototast.cat ofereix informació i fotografies sobre el país d’Uzbekistan, situat a l’Àsia central. Es destaca la seva arquitectura islàmica, amb exemples com la ciutat de Khiva i la seva antiga fortificació. També es mencionen altres llocs turístics d’interès com Bukhara, Samarcanda i la capital, Tashkent..

Seguir llegint
De viatge Estats Units

Monument Valey

Monument Valley és una regió dels Estats Units situada a la frontera entre Utah i Arizona, coneguda per les seves formacions rocoses úniques i impressionants. La vall és un lloc sagrat que es troba dins del territori de la Reserva de la Nació Navajo i és una de les destinacions turístiques més populars de la […]

Seguir llegint