Cingles de Vallcebre

Els Cingles de Vallcebre són un conjunt de cingleres que envolten la vall de Vallcebre, a l'altiplà del Berguedà, Catalunya.

Aquesta zona és una muralla natural de pedra calcària que ofereix vistes espectaculars de les serres properes com la Serra del Cadí, el Moixeró, el Catllaràs, Ensija, la vall de Vallcebre i el Pantà de la Baells.

Cingles de Vallcebre 
Cingles de Vallcebre
Cingles de Vallcebre
Cingles de Vallcebre 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

 

Les Mines de Vallcebre

La Mina Enriqueta i la Mina Nova són dues explotacions de carbó situades a Vallcebre. La primera, propietat de l'empresari ripollès Josep Mari, es va obrir l'any 1936, i va arribar a tenir una gran quantitat de treballadors immigrants. Els joves miners i els treballadors que es van traslladar d'Almeria fins a Coll de Pradell van viure en petites barraques construïdes al voltant del complex de la mina, ja que la manca de transport els impedia anar a casa cada dia. L'explotació de la mina va acabar l'any 1955 quan el Sr. Mari va vendre la concessió al Sr. Pujol, que explotava la Mina Nova, situada sota la Mina Enriqueta. La Mina Nova es va començar a explotar l'any 1949 i es va tancar el 1962. La Mina Nova va comptar amb un ventilador, tolves per carregar els camions i un rentador de carbó. Va arribar a tenir fins a 200 treballadors, i es va considerar una explotació més moderna i tecnològica que la Mina Enriqueta. Actualment, la via original que els miners van utilitzar per transportar el carbó està oberta i s'hi pot accedir gràcies a l'associació Trens Miners Turístics.

 

 

 

 

La llegenda del monjo dels cingles

Segons la llegenda, un monjo que vivia en un monestir prop de Vallcebre, es va enamorar d'una jove del poble. Per estar a prop d'ella, el monjo va construir una escala tallada a la roca que unia el monestir amb el poble. L'escala és coneguda com "l'escala del monjo". Es diu que encara es pot veure al monjo caminant per l'escala en les nits de lluna plena.

 

 

 

VEURE VIDEO

El tren Miner de Vallcebre

 

 

 

 

 

ELS DINOSAURES DE FUMANYA

Aquest jaciment és conegut per contenir més de 3.500 petjades de dinosaures titanosaures, fent-lo un lloc important per a la recerca paleontològica i un atractiu turístic per als visitants . Les petjades de dinosaures a Fumanya són d'uns 65 milions d'anys d'antiguitat i es creu que pertanyen a diferents tipus de dinosaures, incloent titanosaures

Per visitar aquesta zona i altres llocs relacionats amb dinosaures a Vallcebre, es pot seguir la Ruta dels Dinosauris, que passa per diferents punts d'interès, com les petjades de dinosaures de Fumanya, els penya-segats de Vallcebre o el Mirador del Capdeig  També hi ha un espai de paleontologia a Vallcebre on es poden obtenir més informació i detalls sobre aquesta zona rica en fòssils de dinosaures

 

 

Comparteix a:

Per la muntanya

Centelles, terra de bruixes

La ruta de les bruixes de Centelles és una caminada circular que comença a Centelles i passa per diversos punts d’interès històric, com els cingles del Bertí, les formacions rocoses dels Caixals Corcats i les fonts i masos. el cercle de les bruixes, on es realitzen rituals màgics i esotèrics, i finalitza al molí de la Llavina, on es produeixen deliciosos formatges. Els visitants poden aprendre sobre la persecució injusta de les dones considerades bruixes en temps passats, i experimentar la màgia i la història de la zona. És una excel·lent opció per a una excursió en família o amb amics.

Seguir llegint
Per la muntanya

Espai Natural Mare de Dèu de la Roca

Aquesta sortida ens va suspendre per la seva singularitat. Un paisatge inesperat format per roques vermelles del triàsic, de 250 milions d’anys. L’erosió ha conformat aquesta muntanya amb formes espectaculars molt fotogràfiques. El punt de sortida és el mateix poble de Mont-Roig del Camp, on podem deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha a […]

Seguir llegint
Per la muntanya

Les Tines de Rocafort o del Flequer

El recorregut de les tines de Rocafort, a la comarca del Bages, ens permet conèixer una part de la història agrícola del nostre país. L’itinerari que vàrem fer surt i acaba al poble de Rocafort i per una varietat de camins, des de pistes fins a caminets força perduts per l’abandonament de molts recorreguts (la […]

Seguir llegint