La Feixa dels ocells de Can Coll

Un molt bon indret per veure o fotografiar ocells és l’aguait instal·lat a la Feixa dels ocells de Can Coll a Cerdanyola.

Les menjadores instal·lades atrauen els ocells de la serra de Collserola i permet de gaudir d’un petit espectacle amb les seves anades i vingudes pels espais habilitats.

 

Estornell vulgar
Pinsa comú
Tallarol de Capnegre
Verdum
Rossinyol del Japó
Pinsa comú
Estornell vulgar
Mallarenga Blava
Pitroig

Aquesta immensa masia, una de les més grans existents a Cerdanyola del Vallès, acull actualment el Centre d’Educació Ambiental del Parc de Collserola.
La masia va ser construïda al segle XVI,
Can Coll és una antiga masia boscana de pati tancat que abans de 1495 s’anomenava mas Portell. Propietat de la família Coll i dels seus hereus des de principis del segle XVI fins al 1928.

Al llarg del temps se li va afegir tot un seguit de cossos i dependències agrícoles ordenades al voltant d’un gran pati i, al segle XIX, una capella. A l’exterior hi havia l’era i una bassa. Tot i el pes de les activitats forestals, el conreu de la vinya i la producció de vi van ser les activitats agrícoles més importants que desenvolupava.

 

Comparteix a:

Natura

Els voltors de Mas de Bunyol

Situat a Vall-de-roures, a la comarca del Matarranya, el Mas de Bunyol és un impressionant observatori d’aus que ofereix als visitants una experiència única on poden presenciar un espectacle fascinant: l’alimentació dels voltors en el seu entorn natural. Aquest lloc ha estat construït estratègicament damunt d’un lloc d’alimentació per als voltors, permetent als observadors gaudir […]

Seguir llegint
Natura

Espais Naturals Delta del Llobregat

El Delta del Llobregat és una de les zones humides més importants de Catalunya, que alberga 20 hàbitats naturals designats com a àrees d’especial conservació per la Unió Europea. Aquest delta té una extraordinària diversitat d’espècies vegetals i és un lloc excel·lent per a l’observació d’aus, ja que es troba en una ruta migratòria important […]

Seguir llegint
Barcelona Natura

Parc de Diagonal Mar

El Parc de Diagonal Mar, dissenyat pels arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, és un espai que combina la modernitat amb la sostenibilitat. És el segon parc més gran de la ciutat de Barcelona, i la seva concepció ha permès crear un espai que permet gaudir d’un gran espai per passejar i també ha creat […]

Seguir llegint